Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Ananas Dessert

Posted in BBQ Recepten

Ananas Dessert

Van de barbecue gegrild dessert van ananas met
kokosmelk

Porties: 4 tot 6 personen
Moeilijkheidsgraad:

Voorbereidingstijd: Ongeveer 10 minuten
Gril tijd: Ongeveer 12 minuten
Gril methode: Direct grillen

Ingrediënten
– 1 rijpe ananas
– 1 blik, van 400 ml, ongezoete kokosmelk
– 200 gram riet- of kristalsuiker
– 1 ½ theelepel kaneelpoeder
– Takjes verse munt
– 1 liter vanille- of yoghurtijs

Bereidingswijze
U begint met het gereed maken van de barbecue voor direct grillen, verwarm deze voor tot heet.

Maak de ananas schoon; Pak de ananas stevig vast bij de bladeren en draai deze van de ene naar de andere kant, zodat u ze makkelijk los kan trekken van de vrucht. Snijd de schil eraf, begin met de boven- en onderkant en vervolgens de zijkanten. Zorg dat er diep genoeg gesneden wordt, zodat ook de ogen eraf gesneden worden. Snijd dan de ananas, over de breedte, in plakken van 1 ½ m dik. Verwijder als laatste de kern uit het midden van elk schijfje, hiervoor kunt u een uithollepeltje gebruiken.

Schud het blik van de kokosmelk goed voordat u deze opent. Schenk dit in een ondiepe, maar ruime kom. Doe, in een soortgelijke kom, de kaneelpoeder en suiker. Meng dit door elkaar met een vork.

Zorg dat het rooster van de barbecue schoon is en vet deze goed in met olie. Doop elke schijf ananas in de kom met kokosmelk, aan beide kanten, zodat deze goed nat is. Schud het overtollig eraf. Doop dit vervolgens in de kom met kaneelsuiker en zorg dat beide kanten voldoende zijn gedoopt.

Leg daarna de schijfjes ananas op het rooster en gril deze, ongeveer 4 tot 6 minuten aan beide kanten, zodat deze mooi bruin worden. Draai de schijfjes na 2 minuten 60 graden, zodat er een mooi grilpatroon ontstaat. Leg de ananas schijfjes op borden en garneer deze met het ijs en de takjes munt.

De ananas kan warm en koud geserveerd worden.

Variaties en tips
Een andere variant op de gegrilde ananas kunt u maken door, in plaats van kokosmelk, ongezouten boter te gebruiken om de ananas als eerste in te dopen. Schud het overtollige boter niet af in de richting van de hittebron.