Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Big Green Egg Experience Librije

Posted in Big Green Egg

Big Green Egg Experience Librije

De Big Green Egg Experience Librije is de officiële workshop van Big Green Egg Europe. De cursus wordt gehouden bij het door 3-Michelin sterren bekroonde restaurant “De Librije” in Zwolle. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer heeft een zeer moderne kookstudio, Librije’s Atelier. De cursus is ontworpen voor zowel beginnende als gevorderde Egg gebruikers!

De Big Green Egg Experience heeft een interactief karakter; het is de bedoeling dat we aan de slag gaan onder begeleiding van Big Green Egg expert Ralph de Kok en samen een compleet diner bereiden voor iedere deelnemer. Uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van de mooiste, meest verse ingrediënten uit het seizoen. De chefs Ralph en Jenneke (en het team van Librije’s koks) zullen u loodsen naar een prachtig resultaat en voorzien u van praktische en nuttige tips! We koken zowel binnen als buiten op de Big Green Eggs.
Er staan maar liefst tien Big Green Eggs voor u klaar om de mooiste gerechten te bereiden. We gaan hierbij stap voor stap te werk, van het aansteken tot en met het doven van de Big Green Eggs!

De cursus
Tijdens de cursus zullen we uitgebreid ingaan op de werking van de Big Green Egg in het algemeen. We behandelen met nadruk het aansteken en temperatuurregeling en we geven veel informatie over verschillende brandstoffen en smaakmakers. Er komen een aantal barbecuetechnieken aan bod zoals roken, grillen en zachtjes roosteren. De meest tijdrovende ‘mise en place’ zal door de chefs reeds voorbereid zijn zodat de gasten met de minste kookervaring tijdens deze cursus óók goed mee kunnen komen! Afhankelijk van het menu bereiden we doorgaans een driegangendiner. Bovendien veranderen we de menu’s elke twee à drie maanden zodat het mogelijk is om per seizoen een compleet nieuwe workshop bij te wonen en frisse inspiratie op te doen!

Wat nog meer
Zoals men van Big Green Egg én van de Librije kan verwachten tillen we het niveau een stapje hoger. We zullen specifiek ingaan op bepaalde technieken en een aantal barbecuetechnieken aan het repertoire toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bakken van brood of een stoomtechniek. Zo kan de kookliefhebber met ietsjes meer ervaring zelf aan de slag met de (voor)bereiding van bijgerechten. Naast het driegangendiner maken we mede daarom altijd wat extra hapjes, variërend van bijvoorbeeld gerookte tartaar tot mini pizza’s..!

De Big Green Egg Experience
…is barbecueën en koken op het allerhoogste niveau voor beginners én gevorderden!

Natuurlijk wordt elk menu begeleid door heerlijke, speciaal door de Librije geselecteerde wijnen!

Hopelijk tot ziens tijdens één van onze inspirerende, leerzame en bovenal gezellige Big Green Egg workshops!  Live the ‘Eggsperience’ and ‘Open Flavour’!