Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Gemarineerde Kip Drumsticks

Posted in BBQ Recepten

Gemarineerde Kip Drumsticks

Kipdrumsticks gemarineerd in kokosmelk, gember en honing

Porties: 4 tot 6
Moeilijkheidsgraad:

Voorbereidingstijd: minimaal 24 uur
Gril tijd: 40 tot 50 minuten
Gril methode: Indirect grillen

Ingrediƫnten
– 12 kippenbouten, ongeveer 100 gram en overtollige vet/vel verwijderd

Voor de marinade:
– Handvol verse korianderblaadjes met jonge steeltjes
– 10 gepelde knoflookteentjes
– Ongeveer 20 cm lange gemberwortel, gesneden in dunne schijfjes
– 400 ml ongezoete kokosmelk, goed omgeroerd
– 185 ml ketjap, zoutarm
– 4 eetlepels honing
– 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereidingswijze
Hak de gemberwortel, de korianderblaadjes en het knoflook fijn. Gebruik, bij voorkeur, een keukenmachine. Voeg de overige ingrediƫnten voor de marinade bij elkaar in een grote kom en voeg de gemberwortel, korianderblaadjes en knoflook erbij. Roer dit alles goed door elkaar.

Voeg de kippenbouten bij de marinade en zorg dat de marinade goed in de kip trekt. Gebruik uw vingers om de marinade goed in de kip te wrijven. Zet ze vervolgens minstens 6 en maximaal 24 uur afgedekt in de koelkast om de marinade goed in te laten trekken.

Maak de barbecue klaar voor indirecte en matige hitte, ongeveer 175-220 graden.

Giet vervolgens de marinade af en neem de bouten uit de kom/schaal. Zorg dat het rooster van de barbecue schoon is, moet dit nog gebeuren, gebruik dan een barbecueborstel.

Gril de kippenbouten ongeveer 40 tot 45 minuten, boven indirect hitte. Zorg dat de deksel op de barbecue zit en gril het vlees tot het, ook bij het bot, niet meer roze is en er bij het inprikken helder vleessap uit komt.
Draai de bouten af en toe een keer om.

Neem het vlees vervolgens van het rooster en laat het 3-5 minuten rusten.
Serveer warm of op kamertemperatuur.

Variaties en tips
De bouten kunnen ook worden gemarineerd in twee hersluitbare, plastic zakjes.