Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Gerookt ijs

Posted in BBQ Recepten

Gerookt ijs

Gerookt ijs

Porties: 8
Moeilijkheidsgraad:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Gril tijd: 6 minuten precies
Gril methode: direct, of indirect

Ingrediënten

  • 250 gram volle melk
  • 250 gram slagroom
  • 150 gram suiker
  • 175 gram eidooier

Benodigdheden:
appelhout snippers
ijsmachine

Bereidingswijze

1. Meng de melk, de room en de suiker met elkaar.
2. Rook deze massa op appelhout bij een temperatuur tussen de 70 en 90°C gedurende 6 minuten. Roer na drie minuten het mengsel goed door!
3. Kook daarna de massa op.
4. Vervolgens deze massa op de eidooiers gieten en goed roeren.
5. Dan de massa terug in de pan gieten en verwarmen tot de eidooiers gaar zijn. Dit testen we met een houten spatel: hij moet eraan blijven ‘kleven’
6. Als de massa gaar is, dit zeven en eerst terug koelen op ijswater.
7. Vervolgens in de ijsmachine schenken en opdraaien.

De machine doet de rest! Koud houden in de vriezer!