Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Gerookte mango-kip salade

Posted in BBQ Recepten

Gerookte mango-kip salade

Gerookte kip met mango en gegrilde sla
…met schuim van citroengras en sjalotte

Porties: 8 – 10…met schuim van citroengras en sjalotte
Moeilijkheidsgraad:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Gril tijd: 10 tot 12 minuten
Gril methode: Roken, direct grillen

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 mango
  • 100 gram gedroogde mango (dunne plakjes)
  • rucola
  • 200 gram geitenkaas
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1/2 rode peper
  • 1 sereh
  • 1 sjalotte
  • 100 gram crème fraîche
  • 100 ml kippenbouillon
  • 4 little gem sla
  • scheutje mangoazijn
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout

Bereidingswijze
schuim:
Hak de sereh en de sjalotte fijn en laat deze in de kippenbouillon trekken. Breng aan de kook, haal van het vuur en zet de staafmixer erin. Wrijf door een fijne zeef. Meng de crème fraîche erdoor en klop schuimig met een garde of staafmixer.

Snij de kipfilets open als envelopjes en vul met de schijfjes gedroogde mangoplakjes. Rook de filets plus minus 15 minuten op een barbecue (Cobb of Big Green Egg) met appelhout. Hou de temperatuur onder 110°C.
Maak de mango schoon en snij brunoisse. Snij dunne ringetjes van de rode peper.
Meng de mangoazijn met de olijfolie (1 om 3) en maak de vinaigrette op smaak met peper en zout. Snij de little gems in kwarten en bestrijk de binnenkant met de vinaigrette. Gril de sla op een middel hete barbecue, ongeveer 2 minuten per kant.
Maak de rucola op smaak en maak de borden op met alle ingrediënten. Schep de serehschuim over de salade.