Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Kippenborst van de barbecue

Posted in BBQ Recepten

Kippenborst van de barbecue

Gegrilde kippenborst met een gerookte paprikaboter

Porties: 6
Moeilijkheidsgraad:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Gril tijd: 25 tot 30 minuten
Gril methode: Direct- en indirect grillen

Ingrediënten
– 6 halve kippenborsten van ongeveer 300 gram, met bot en vel (vraag de poelier om kip ‘supreme’)
– 2 theelepels zeezout
– 1 theelepel zwarte peper, versgemalen

Voor de paprikaboter:
– 2 theelepels korianderzaad, hele zaden of 1 eetlepel gemalen koriander
– 125 gram zachte boter
– 2 theelepels paprikapoeder, gerookt (Pimentón de La Vera, verkopen wij in het Barbecue Paleis)
– ¼ theelepel cayennepeper

Benodigdheden
– Kruidenmolentje

Bereidingswijze
Rooster het korianderzaad, in een kleine pan, gedurende 2 minuten op matig buur en blijf roeren tot het zaad bruin begint te worden en begint te geuren. Maal het met een kruidenmolentje fijn.

Voeg daarna alle ingrediënten voor de paprikaboter, in een kleine kom, bij elkaar en roer deze goed door.
Als de boter goed gemengd is, maakt u de barbecue klaar voor directe- en indirecte hitten, matig warm, ongeveer 175-220 graden. Zet de helft van de boter apart.

Til het vel van het vlees voorzichtig op, maar pas op dat het niet loskomt van het borstbeen. Strijk de paprikaboter onder het vel van de kippenborsten en vouw voorzichtig het vel er weer overheen.
Kruid de kippenborst gelijkmatig met slechts zout en peper.

Gril, ongeveer 5 minuten, de kippenborsten met het vel naar beneden op directe, matige hitten. Zorg dat de deksel op de barbecue zit. Gril de bouten tot het vel mooi bruin is,

Draai het vlees vervolgens om en gril deze nog een 18 tot 22 minuten boven indirecte, matig hitte. Ook hier plaatst u de deksel weer op de barbecue. Gril het vlees tot deze, ook bij het bot, niet meer roze is.

Neem de kippenborsten van het rooster en laat het ongeveer 5 minuten rusten. Tot slot bestrijkt u het vlees met de overige paprikaboter die over is en serveer de kip warm.