Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Saratoga met gerookte cous cous

Posted in BBQ Gerechten

Saratoga met gerookte cous cous

Saratoga is het gedeelte van het lam, net onder de nek en net vóór de rug waar de koteletten vandaan komen. Een Saratogarack heeft altijd vier botjes. De meest fantastische techniek om op dit stukje lamsvlees los te laten is ‘low & slow’. Het lamsvlees heeft eerst anderhalf uur gemarineerd in een zelfgemaakte basilicumolie met de schilletjes van verschillende citrusvruchten zoals citroen, limoen en sinaasappel. Daarna langzaam garen in de gesloten barbecue, 7,5 uur op 80 graden! Heerlijk met gerookte, lauw-warme cous cous met tuinbonen, olijven en granaatappelpitten, op smaak gemaakt met munt en koriander.

Een dikke jus gemaakt van rosé-port, kaneel en kruidnagelen maakt dit gerecht tot een absolute winnaar. Ook lekker met een beetje Griekse yoghurt met munt en koriander.