Ralph de Kok

Grill Meester & Barbecue Specialist

Steak Sandwich

Posted in BBQ Recepten

Steak Sandwich

Ciabatta van rundersukade met gegrilde paprika en mierikswortelmayonaise

Porties: 8 stuks
Moeilijkheidsgraad:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Gril tijd: 10 tot 12 minuten
Gril methode: Direct grillen

Ingrediënten

  • 800 gram sukade (O’Sullivan Irish beef!)
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bos peterselie
  • 250 gram crème fraîche
  • 250 gram Zaanse mayonaise
  • 1/2 potje mierikswortelpuree
  • sap van 1 limoen
  • 8 ciabatta’s
  • bieslook
  • 50 gram rucola
  • scheutje witte balsamico azijn
  • olijfolie
  • peper & zout

Benodigdheden:
plasic zakje (voor het losweken van de schil)

Bereidingswijze
Leg de rode paprika’s rechtstreeks in de gloeiende kolen en laat ze aan alle kanten zwart blakeren. Haal ze uit de barbecue en doe ze een kwartiertje in een plastic zakje zodat de zwarte schil gemakkelijk loslaat.
Gril de sukade aan één stuk op de hete barbecue, ongeveer 5 minuten per kant. Bak de ciabatta’s af in de oven of in de barbecue.

Maak ondertussen de mierikswortelmayonaise:
Doe de crème fraîche en mayonaise in een kom en voeg daarbij de mierikswortelpuree, het limoensap en de bieslook. Maak op smaak met peper en zout.

Verwijder de zwarte schil van de paprika’s, verwijder de zaden en snij de paprika’s in dunne reepjes. Voeg hier de fijngehakte peterselie toe samen met een druppeltje balsamico en olijfolie. Maak de rucola op smaak.
Bestrijk de ciabatta’s met de mierikswortelmayonaise, bedek met rucola en paprika-peterseliesalsa. Trancheer de sukade en verdeel de tranches over de broodjes. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout!