Ralph de Kok

is inmiddels bij het grote publiek bekend van televisie. Een eigen TV show op RTL4 (en SBS6), maar daarover straks meer…!

Ralph als pionier en influencer

Ralph houdt zich al tientallen jaren bezig met barbecueën en buitenkoken. Begonnen in the 80’s, zoals bijna iedereen in Nederland met het speklapje, worstje en karbonaadje…! Daarna, eind jaren 80 inmiddels, was het tijd voor de volgende stap: het Amerikaanse grillen en de low&slow barbecue. (Ralph toerde met een band jarenlang door maar liefst 46 staten van Amerika)! Ralph was meteen geïnspireerd hierdoor en aangestoken met het barbecuevirus! Na een aantal jaren deze manier van barbecueën te hebben beoefend en het iedereen uitlegde die het maar wilde horen, ontdekte hij dat er nog véél meer na deze manier van barbecueën kwam. Er bestaan in de wereld immers nog veel meer verschillende barbecue- en griltechnieken! Sommige wat eenvoudiger, de meeste wat ingewikkelder, soms nóg onbenulliger maar vaak ook veel verfijnder!

Al deze kennis en ervaring nam Ralph mee en hij begon allerlei barbecuetechnieken te combineren en toe te passen op de Europese keuken. De barbecue is inmiddels een compleet ‘kooktoestel’ geworden en barbecueën een ‘way of life’. Onder andere door middel van Masterclasses en BBQ workshops brengt Ralph al zijn kennis aan de man. Zo heeft hij in de afgelopen 17 jaar, tienduizenden mensen ‘beter’ leren barbecueën en weten te inspireren!

Ralph kookt op zo’n beetje elke denkbare barbecue, grill of smoker zo’n beetje alles wat er maar bestaat en geeft al meer dan 10 jaar les en trainingen aan top-chefs over de hele wereld! Van het grove, Bourgondische werk tot op het verfijnde Michelin-sterrenniveau, in de professionele keuken. En ja, natuurlijk blijft het Amerikaanse barbecueën en zelfs ons Nederlandse speklapje nog steeds in zijn repertoire, want daar is het uiteindelijk allemaal mee begonnen!

Ralph als TV-chef

Al vijf seizoenen is Ralph de presentator/TV-chef van het barbecueprogramma “Ik BBQ voor jou” op RTL4. Een leuk, grappig maar vooral informatief barbecue-kookprogramma dat elke zaterdag en zondag wordt uitgezonden. Samen met Koert Jan de Bruin verrast hij iemand met een barbecueworkshop en toont Ralph technieken en recepten op allerlei barbecues. De opnames voor seizoen 6 (zomer 2019) zijn inmiddels in volle gang! Vanaf 20 april zijn de nieuwe afleveringen weer elke week op de buis, maar dan op SBS6 te zien!

Ralph als auteur

Ralph schreef inmiddels drie kookboeken; twee barbecue-kookboeken voor Big Green Egg en zijn derde, allernieuwste barbecueboek verscheen in juni 2017 met de titel: “Een wereldreis rond de barbecue”. Een boek dat bedoeld is om te inspireren en de beginnende barbecueër op te pakken en voorzichtig mee te nemen naar het volgende level! Maar het boek is zelfs gaaf voor de gevorderde barbecueër en staat vol met leuke receptideeën. Ondertussen is Ralph al weer druk bezig met het volgende boek. Helaas mogen we hier nog helemaal niks over verklappen maar dit wordt het barbecueboek der barbecueboeken… :-)
Vanaf medio april 2018 is Ralph ook te zien op het YouTube kanaal met de titel: Ik BBQ voor jou. Abonneren doe je hier!

Barbecue Kampioen

In het begin (sinds 2004) heeft Ralph aan veel internationale barbecuewedstrijden meegedaan. In die tijd was er namelijk een andere barbecuebond erg populair, die van het culinaire barbecueën. Hij behaalde onder meer eerste, tweede en derde prijzen op Nederlandse-, Europese- en Wereldkampioenschappen! Helaas zijn er op dit moment (bijna) geen barbecuewedstrijden meer op dit niveau maar is het Amerikaans barbecueën erg in opmars. Precies dat wat Ralph 30 jaar geleden zo inspireerde…!

Lees meer over Ralph