Description
De vuur-oven (onder)
Ontworpen voor het koken op directe warmte van de vlammen.
Dankzij de kookvloer, voorzien van een dubbele laag tegels met een totale dikte van 6 cm, houdt zij de warmte voor een lange periode vast.
Roestvrij stalen koepel die het mogelijk maakt om snel de gewenste baktemperatuur te bereiken.
Keramische glazen deur, bestendig tot 800°C, uitgerust met een knop voor het regelen van de warmte als demper en houten handgrepen.
Het wordt aanbevolen voor het bakken van pizza’s, focaccia broden en elke vorm van barbecue en gegrilde gerechten.
De bakstenen-oven (boven)
Ontworpen voor het koken bij een constante temperatuur, zonder de smaak van het hout.
Kookvloer met een driedubbele laag vuurvaste tegels, en een dikte van 9 cm! De vuurvaste stenen houden de warmte lang vast en zorgen voor een stralingswarmte die het voedsel gelijkmatig gaart.
Roestvrij stalen koepel waardoor de juiste kooktemperatuur in een zeer korte tijd bereikt wordt na het aansteken door een effectieve straling.
Keramische glazen deur om een oogje op het voedsel te kunnen houden.
Een uitneembaar RVS schuifblad, een comfortabel hulpmiddel tijdens het koken.
Aanbevolen voor het koken in een pan en voedsel zoals braadstukken, taarten, groenten, aardappelen, brood en gebak.
De eigenschappen van de Duettino houtoven op een rijtje:
Ventilatiesysteem
Dankzij dit systeem kunt u de warme lucht de keuken of kamer in blazen; een effectieve manier om uw huis te verwarmen.
Trekregelaar
De schoorsteen is voorzien van een speciale demper (trekregelaar) waarmee de trek te regelen is en de warmte in de oven gehandhaafd kan blijven. Dankzij deze tool kan men de verbranding optimaliseren en het houtverbruik verminderen.
Plug & Play
De Duettino houtoven wordt geleverd, klaar om gebruikt te worden. Gewoon de oven verbinden met een rookkanaal.
Pyrometers
Beide kookkamers zijn voorzien van een thermometer, een onmisbaar hulpmiddel om tot in perfecte te kunnen koken.