Carpaccio spiesjes

Carpaccio spiesjes

Je hoeft nauwelijks te kauwen op deze extreem malse spiesjes! En de smaak ik ongekend… Het idee kwam eigenlijk na het maken van mijn laatste gyros recept; ik vroeg me af of een gyros of shoarma ook van rundvlees lekker zou zijn. Toen dacht ik aan super dun gesneden plakjes rundvlees die net als gyros per plakje worden gekruid of gemarineerd! En bij rundvlees dacht ik aan Angus ribeye, één van mijn favoriete stukjes vlees!

Wat heb je nodig?

500 gr. ribeye (Meatlovers), iets aangevroren in de vriezer)
½ rode paprika
½ groene paprika
1 witte ui
Voor de marinade:
3 el. Ralphs Goeie dingen South American rub
1 teen knoflook, fijngehakt
handjevol verse peterselie, fijngehakt
1 tl. paprikapoeder
1 snuf cayenepeper
1 snuf zout
75 ml. olijfolie
2 à 3 el. rode wijnazijn

Wat moet je doen?

1. Steek de bbq aan en zorg voor een temperatuur van ca. 230 graden (en een indirecte
bereidingszone)
2. Snijd de ui en de paprika’s in stukjes van ca. 3×3 cm
3. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken
4. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en doe een dun laagje in een
schaal
5. Leg hierop wat plakjes vlees en herhaal dit, zodat het vlees overal met marinade
wordt bedekt (Zorg dat je wat marinade overhoudt) en laat het vlees even staan
6. Meng het restje marinade aan met nog wat olijfolie zodat je een sausje krijgt. Zet
apart.
7. Druk het vlees (met bijv. een pan of snijplank) heel goed aan en kiep de schaal met
vlees om
8. Snijd deze ‘lap’ vlees op je snijplank in de breedte in stukken van ca. 6 cm.
9. Beleg dit stuk met ui en paprikastukjes bovenop elkaar en leg hier weer een ‘reep’
vlees op
10. Herhaal tot alles op is en steek er dan satéprikkers in, zodanig dat je hiertussendoor
kunt snijden. De bedoeling is om spiesen te krijgen waarvan de geregen groente én
het vlees dezelfde ‘maat’ hebben en vierkant zijn (zie YouTube-filmpje)
11. Duw aan beide kanten van de spies een stukje ui, zodat alles mooi op z’n plaats blijft
zitten
12. Doe een handjevol eikenhoutsnippers in je bbq en gril de spiesen ca. 6 minuten (1 ½
minuut per kant x 4) met tussen het omdraaien door een gesloten barbecuedeksel).
Verhoog eventueel halverwege de bbq temperatuur tot 270 graden
13. Haal de spiesen eraf met een kern vanaf 48 graden (maximaal 54). Gril ze op het
laatst eventueel nog 10 tellen af op een met olijfolie ingevette, bokkehete plancha
14. Schep er wat van de overgebleven marinade overheen

“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg.Terug naar shop