Je hoeft nauwelijks te kauwen op deze extreem malse spiesjes! En de smaak ik ongekend… Het idee kwam eigenlijk na het maken van mijn laatste gyros recept; ik vroeg me af of een gyros of shoarma ook van rundvlees lekker zou zijn. Toen dacht ik aan super dun gesneden plakjes rundvlees die net als gyros […]
Dit recept is gebaseerd op mijn “award winning” bierworst-recept. Het beste van twee werelden, eigenlijk: de worsten krijgen een heerlijke grillsmaak en blijven mega sappig dankzij de indirecte garings-methode en het langzaam doorgaren in de vloeistof van de stoofpot! Alweer een hele maaltijd en verrassend lekker, bovendien! […]
Oké, de aflevering gaat over vlees. Een groot stuk vlees! Het is een toffe manier om het eens een keertje anders te presenteren. Maar denk ook eens aan de bereiding en de smaak; het gaat razendsnel, je kunt meerdere ‘smaakjes’ aan je vlees geven en er zit dubbel zoveel karamel (Maillard reactie) op je tomahawk […]
Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze ‘Elvis sandwich’; eentje mét en eentje zonder pindakaas!… […]
Het leuke hiervan vind ik dat je deze ‘broodjes’ zowel als hoofdgerecht, als lunchgerecht kunt maken. Dus als je ‘s middags eens een keer de BBQ aan wil steken en je hebt geen inspiratie… Je kunt dit gerechtje ook zien als BBQ snack: in stukjes gesneden brood met een vulling van gegrilde chipolata worstjes en […]
Het mooie van dit recept is dat je dit niet alleen op een ‘gewone’ houtskoolbarbecue kunt maken maar ook op slechts één Sizzle Zone! … […]