Broodje Kalfs chipolata

Rundvlees

Broodje Kalfs chipolata

Het leuke hiervan vind ik dat je deze ‘broodjes’ zowel als hoofdgerecht, als lunchgerecht kunt maken. Dus als je ‘s middags eens een keer de BBQ aan wil steken en je hebt geen inspiratie… Je kunt dit gerechtje ook zien als BBQ snack: in stukjes gesneden brood met een vulling van gegrilde chipolata worstjes en een heerlijke ‘mayonaise’! Kei simpel, maar ook kei lekker.
Ik gebruik trouwens de Masterbuilt portable houtskool BBQ.

Wat heb je nodig?

chipolata (kalfsvlees) worstjes
Goeie Dingen “All Purpose” rub (Ralph de Kok)
130 ml. olijfolie en wat extra
50 gr. eiwit
50 ml. yoghurt
scheutje witte wijnazijn
ministokbroodjes of baguettes (afgebakken of vers)
plakjes mozzarella (droge variant)
blaadjes sla
ketchup

Wat moet je doen?

1. Roer, voor de kruidenmayonaise 1 el. “All Purpose” kruiden door ca. 130 ml. olijfolie
en laat een nacht ‘trekken’ (roer af en toe door). Giet door zeer fijne zeef en zet
apart.
2. Doe in een maatbeker: de eiwitten, yoghurt, een scheutje witte wijnazijn en een snuf
zout
3. Giet er dan de olie op en zet een staafmixer op de bodem van de maatbeker. Zet de
staafmixer aan en trek deze langzaam omhoog zodat je mayonaise krijgt (voeg wat
meer olie toe als je hem dikker wilt) en doe de mayonaise in een spuitflesje
4. Steek de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van ca. 150 á 200 graden
5. Bestrijk de worstjes met wat olie en gril ze ca. 10 minuten (draai regelmatig) lekker
bruin
6. Snijd het kapje aan één kant van de broodjes af en hol de broodjes van binnen wat
uit (met bv een aanzetstaal of dunne pvc-buis oid)
7. Spuit er de kruidenmayonaise in en duw er achtereenvolgens een plakje kaas,
slablaadje en weer een plakje kaas in
8. Duw er vervolgens een chipolataworstje in en serveer de gevulde broodjes met wat
ketchup

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg.Terug naar shop