De Elvis Sandwich

Brood & Deegwaren

De Elvis Sandwich

Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze ‘Elvis sandwich’; eentje mét en eentje zonder pindakaas!…

Wat heb je nodig?

1 heel robuust brood
rijpe bananen
snuf cayennepeper
40 ml. bruine rum
5 el. maple sirup
plakjes bacon
3 volle el. lichtbruine basterdsuiker
olijfolie
scheutje slagroom
vanille-ijs

Voor de rub:
3 el. donkerbruine basterdsuiker
¼ tl. kaneel
¼ tl. cayennepeper

Wat moet je doen?
  1. steek de plancha aan en zorg voor meerdere hittezones, zodat de boel niet kan verbranden
  2. meng de ingrediënten voor de rub door elkaar in een kommetje
  3. bak de plakjes bacon op de plaat aan beide zijden bruin en krokant en leg ze op keukenpapier
  4. bestrooi ze direct met de rub (hierna kunnen ze afkoelen)
  5. verhit een skillet op de plancha en doe hierin de lichtbruine basterdsuiker
  6. voeg de siroop toe en roer door elkaar
  7. voeg dan de rum toe en flambeer het geheel even tot de alcohol is verdampt
  8. laat inkoken tot een dikke siroop (houd goed in de gaten!)
  9. haal van de plancha blus eventueel af met een scheutje slagroom
  10. halveer de bananen in de lengte en bestrijk met wat olijfolie
  11. gril de bananen aan beide zijden goudbruin in het vet van de bacon
  12. strooi er een snufje cayennepeper over en zet apart
  13. snijd het brood in plakken van ca. 2 cm
  14. schep een flinke klont vanille-ijs op de plancha en bak hierin het brood tot het ijs opgenomen is en de plakjes brood goudbruin

‘Bouw’ de sandwich: begin met 1 sneetje brood, beleg met bacon en banaan, snuf cayennepeper,
rumsaus en sluit af met een tweede sneetje geroosterd brood erop

Variatie-tip namens Elvis: gril de sneetjes brood in olijfolie in plaats van ijs en maak eenzelfde
sandwich, met als extraatje een laagje pindakaas tussen de bacon en bananen

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg.Terug naar shop