De Elvis Sandwich
Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze ‘Elvis sandwich’; eentje mét en eentje zonder pindakaas!…
Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze ‘Elvis sandwich’; eentje mét en eentje zonder pindakaas!…
1 heel robuust brood
rijpe bananen
snuf cayennepeper
40 ml. bruine rum
5 el. maple sirup
plakjes bacon
3 volle el. lichtbruine basterdsuiker
olijfolie
scheutje slagroom
vanille-ijs
Voor de rub:
3 el. donkerbruine basterdsuiker
¼ tl. kaneel
¼ tl. cayennepeper
‘Bouw’ de sandwich: begin met 1 sneetje brood, beleg met bacon en banaan, snuf cayennepeper,
rumsaus en sluit af met een tweede sneetje geroosterd brood erop
Variatie-tip namens Elvis: gril de sneetjes brood in olijfolie in plaats van ijs en maak eenzelfde
sandwich, met als extraatje een laagje pindakaas tussen de bacon en bananen
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok