Scorpion Steak van Tomahawk met broccoli

Rundvlees

Scorpion Steak van Tomahawk met broccoli

Oké, de aflevering gaat over vlees. Een groot stuk vlees! Het is een toffe manier om het eens een keertje anders te presenteren. Maar denk ook eens aan de bereiding en de smaak; het gaat razendsnel, je kunt meerdere ‘smaakjes’ aan je vlees geven en er zit dubbel zoveel karamel (Maillard reactie) op je tomahawk dan normaal!
En dan het bijgerecht, de broccolischotel… Die MOET je maken! Alweer een complete maaltijd van de barbecue! Ik gebruik mijn gasgrill maar dit is uiteraard op elke andere barbecue te bereiden.

Wat heb je nodig?

1 tomahawk
zakje krieltjes (voorgekookt)
broccoli
4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
100 gr. Philadelphia kruidenkaas
100 ml. slagroom
Parmezaanse kaas (geraspt)
versgemalen zwarte peper
zout

Voor de kruidenboter:
100 gr. zachte roomboter
1 el. Steak & Burger rub
(Ralphs Goeie Dingen)
scheut tomatenketchup
paar druppels Maggi
½ rode peper, in fijne ringetjes gesneden
½ groene jalapenopeper, in fijne ringetjes
gesneden
snuf fleur de sel

Wat moet je doen?
  1. Steek de barbecue aan (ca. 260 graden) en zorg voor een directe en indirecte zone
  2. Roer, voor de kruidenboter, alle ingrediënten door elkaar
  3. Rol er een ‘worst’ van en leg in de koelkast
  4. Snijd de broccoli in roosjes, bestrijk met olijfolie en gril kort tot ze beetgaar is en grilstrepen heeft
  5. Bak de krieltjes met de knoflook in een pan met wat olijfolie
  6. Doe de gegrilde broccoli erbij en roer er de roomkaas en slagroom erdoor
  7.  Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas
  8.  Snijd het vlees horizontaal tot aan het bot doormidden en klap het open
  9. Bestrooi aan alle zijden met zout en gril, met bot naar beneden, direct, ca 2-3 minuten
  10. Draai het vlees om en gril de andere kant ca. 2-3 minuten
  11. Klap het vlees weer dicht en gaar aan beide zijden, met gesloten deksel, op een niet te heet deel van je bbq nog een paar minuten door (kerntemperatuur van ca. 54 graden)
  12. Laat het vlees rusten, bestrooi met zwarte peper en serveer dan met een plak kruidenboter en de broccolischotel

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leeg.Terug naar shop