Oké, de aflevering gaat over vlees. Een groot stuk vlees! Het is een toffe manier om het eens een keertje anders te presenteren. Maar denk ook eens aan de bereiding en de smaak; het gaat razendsnel, je kunt meerdere ‘smaakjes’ aan je vlees geven en er zit dubbel zoveel karamel (Maillard reactie) op je tomahawk dan normaal! En dan het bijgerecht, de broccolischotel… Die MOET je maken! Alweer een complete maaltijd van de barbecue! Ik gebruik mijn gasgrill maar dit is uiteraard op elke andere barbecue te bereiden.
1 tomahawk
zakje krieltjes (voorgekookt)
broccoli
4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
100 gr. Philadelphia kruidenkaas
100 ml. slagroom
Parmezaanse kaas (geraspt)
versgemalen zwarte peper
zout
Voor de kruidenboter:
100 gr. zachte roomboter
1 el. Steak & Burger rub
(Ralphs Goeie Dingen)
scheut tomatenketchup
paar druppels Maggi
½ rode peper, in fijne ringetjes gesneden
½ groene jalapenopeper, in fijne ringetjes
gesneden
snuf fleur de sel
Wat moet je doen?
Steek de barbecue aan (ca. 260 graden) en zorg voor een directe en indirecte zone
Roer, voor de kruidenboter, alle ingrediënten door elkaar
Rol er een ‘worst’ van en leg in de koelkast
Snijd de broccoli in roosjes, bestrijk met olijfolie en gril kort tot ze beetgaar is en grilstrepen heeft
Bak de krieltjes met de knoflook in een pan met wat olijfolie
Doe de gegrilde broccoli erbij en roer er de roomkaas en slagroom erdoor
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas
Snijd het vlees horizontaal tot aan het bot doormidden en klap het open
Bestrooi aan alle zijden met zout en gril, met bot naar beneden, direct, ca 2-3 minuten
Draai het vlees om en gril de andere kant ca. 2-3 minuten
Klap het vlees weer dicht en gaar aan beide zijden, met gesloten deksel, op een niet te heet deel van je bbq nog een paar minuten door (kerntemperatuur van ca. 54 graden)
Laat het vlees rusten, bestrooi met zwarte peper en serveer dan met een plak kruidenboter en de broccolischotel
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok
Login
Registreren
Beheer cookie toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over uw apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als u geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om u te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.